Explorers

Bij de Explorers kan je aan de slag.
Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 14 en 17 kan Explorer worden. Explorers is een verzamelnaam voor Explorers-jongens/Rowans, Explorers-meisjes/Sherpa’s en Matrozen ter Wilde Vaart (jongens en meisjes). Explorers hebben het zelf voor ‘t zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, van kampvuur in Kroatië tot afzien op de Ourthe…

Never a dull moment.
Geen dag hetzelfde
Onmogelijk?

Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Naar de Wereld Jamboree in Thailand. Niks is onmogelijk. Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.

Organisatietalent

Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Explorer ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z’n eigen rol in het team. De organisator coördineert de voorbereiding en uitvoering van het plan. De contactpersoon zoekt externe hulp indien gewenst. De opinieleider zorgt dat iedereen z’n ei kwijt kan over het plan. En de creator zorgt dat iedereen in actie komt. Er is bovendien een handboek. Daarin staan deze rollen beschreven. Alle taken die er zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van een activiteit komen aan bod.

Ruimte en respect

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten. Maar Explorer ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je wilt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent tenslotte lid van een internationale vereniging. Als Explorer heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Begeleiding

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z’n neus te eten, maar doet actief mee.

Op expeditie

Ook het zomerkamp organiseer je zelf. Explorers gaan op expeditie. Geen kleinigheid. Wel avontuur. Vaak letterlijk over de grens. Op pad met je rugzak. Wildkamperen waar dat kan. Zwerven in Zweden. Zeilen in Zeeland. Aanleggen aan je eigen eiland. Klimmen in Kandersteg. Een speeltuin bouwen in Noord-Ierland. Kanoën in Canada. Allemaal al gedaan door Explorers.

Opkomst

De Explorers van Scouting de Landgraaf hebben elke vrijdag opkomst van 20:00 uur tot 22:00 uur.