Explorers

Hoi allemaal!

Onze speltak is bedoeld voor jongens tussen de 15 en 18 jaar. 

Wat we doen

Elke vrijdagavond hebben we opkomst van 20.00h tot 22.00h, alhoewel het soms een beetje uitloopt. Na het programma blijven we altijd nog hangen om gezellig wat te buurten over van alles en nog wat. Naast de wekelijkse opkomsten gaan we elke zomer een week op kamp, en zullen er verschillende weekenden en activiteiten gepland worden door het jaar heen.  

Wat je kan verwachten

Gezelligheid staat bij ons voorop, maar uiteraard willen we ook graag leuke dingen doen. Dit heb je samen met de andere Explorer jongens helemaal zelf in de hand, alles kan en mag (binnen de logische grenzen natuurlijk). Jullie plannen en organiseren zelf wat jullie willen doen, maar natuurlijk kunnen de begeleiders helpen waar dat nodig is. Voorbeelden van opkomsten zijn: primitief koken op een zelfgemaakt vuur, een levend tafelvoetbalspel maken, pijl en boogschieten en karten. 

Kamp

Elk jaar gaan we dus een week op kamp, ook hierbij geldt dat alles kan en mag. Meestal gaan we met de tent kamperen, maar niet elk kamp leent zich daarvoor en soms bivakkeren we dan ook in een huisje. 

De afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld neergestreken op de Veluwe voor een trektocht van een week, hebben we genoten van de natuur in de Vogezen (Frankrijk), en zijn we een week naar Friesland getrokken voor een kamp vol wateractiviteiten.  

Eén keer in de drie jaar proberen we een kamp te organiseren met een reisdoel dat iets verder weg ligt, zo hebben we kampen gehad in onder andere Tsjechië, Engeland, Schotland en Oostenrijk.  

Helaas zal het niet ieder jaar lukken om op een kamp naar een ver buitenland te gaan, maar een kamp in Nederland, België of Duitsland kan net zo interessant en uitdagend zijn. 

Om de leuke dingen te kunnen bekostigen proberen we, naast de maandelijkse contributie en de kampbijdrage, extra geld te verdienen met activiteiten als oud papier ophalen en ondersteunen bij feesten en/of evenementen. Zo zijn we bijvoorbeeld jaarlijks te vinden op de feestavond van Carnaval Radio om te helpen met allerlei klussen. 

Ook meedoen?

Kom dan gerust eens langs om kennis te maken en een opkomst mee te doen. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten! 

Verantwoordelijk staflid

Voornaam en achternaam

Persoonlijke begroeting en voorstel tekst. Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Oudervertegen-woordiger

Gijs Habets
Stef VanderBroeck
Gijs Habets
Stef VanderBroeck
Gijs Habets
Stef VanderBroeck
Gijs Habets
Stef VanderBroeck
Gijs Habets
Stef VanderBroeck
Gijs Habets
Stef VanderBroeck

Gijs Habets
Stef VanderBroeck
Gijs Habets
Stef VanderBroeck
Gijs Habets
Stef VanderBroeck
Gijs Habets
Stef VanderBroeck

Aankomende activiteiten

Kalender

Bekijk alle activiteiten van alle speltakken
in een handig overzicht

december 2023
madiwodovrzazo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
20:00
- 23:00
Bergschoen2
Greppeltocht
??
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7

Zin in avontuur?

Op zoek naar een avontuurlijke en leerzame ervaring voor uw kind? Of wilt u zelf lid worden van onze gezellige scoutinggroep? Neem contact met ons op voor meer informatie.