Welpen

Als je bij Scouting zit en je bent tussen de 7 en 11 jaar kom je terecht bij de Welpen.
De Welpen van Scouting de Landgraaf is een groep enthousiaste, stoere jongen.

Elke zaterdag tussen half 3 en 5 beleven we allerlei avonturen met Mowgli en zijn vriendjes uit de jungle.
We doen allerlei leuke dingen van stoere bosspellen tot grappige quizzen en leuke, uitdagende spellen. Naast spellen leren we ook scoutingtechnieken. Wanneer je een techniek onder de knie hebt krijg je een insigne. De jongste Welpen beginnen altijd bij het insigne Scouting. Hierbij leren ze verschillende knopen te leggen om dingen vast te maken, zodat bijvoorbeeld dieren niet bij ons eten kunnen. De windrichtingen om kaart en kompas te kunnen lezen. Tot slot leren we hoe we veilig een kampvuur maken, om lekkere marshmallows op te kunnen verwarmen.

Af en toe hebben we een weekend, zoals het jaarlijks terugkerende vader-zoonweekend.
Elk jaar weer een groot succes!
Tijdens dit weekend doen we allerlei spellen en activiteiten samen met onze vaders.

Als hoogtepunt en afsluiter van het seizoen hebben we altijd een zomerkamp.
Dan gaan we een week met de groep weg, elk jaar een ander thema.
Tijdens dit kamp doen we allemaal leuke spellen en activiteiten samen met de andere Welpen.

Elke week is het een groot feest bij de Welpen van Scouting de Landgraaf!

Groetjes,
de Welpen en de Welpenstaf