Roverscouts

Hallo Allemaal,

Wij zijn de Harald Hijgerstam, de Roverscouts/Pivo’s van Scouting de Landgraaf.
Wij zijn een groep jongens en meiden van 17 tot en met 23 jaar. Wij hebben geen begeleiding meer, maar twee adviseurs. Daarnaast kiezen wij uit onze groep jaarlijks een drietal personen die ons bestuur vormen . Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Aan het begin van ieder scoutingseizoen delen wij alle Pivo’s in, in een commissie (voor activiteiten, weekenden en zomerkamp).
Wij hebben onze eigen zolder waar we vaak onze opkomsten houden, maar ook na de opkomst gezellig blijven hangen, vaak in het gezelschap van een Explorers-jongens en meisjes met hun begeleiding. Met hen spelen we na de opkomst vaak nog een potje “pong”. Of we gaan gezellig met zijn allen naar de kroeg.

Opkomsten

Onze opkomstentijden zijn op vrijdagavond van 20:00 tot 22:00.
De opkomsten zijn heel gevarieerd, zoals een quizavond, filmavond, bowlen en lasergamen, maar ook sportieve opkomsten zoals een hindernisbaan, dweilhockey of winterspelen. Een aantal keer per jaar hebben wij ook nog een “echte scout” opkomsten en oefenen wij bijvoorbeeld onze kwaliteiten om knopen te leggen.  Iets dat sommige mensen toch niet zo heel makkelijk meer afgaat.

Activiteiten en Weekenden

Verder hebben wij een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten.
Met Sinterklaas hebben wij altijd een opkomst sintdobbelen, waar wij cadeautjes voor elkaar kopen en dan moeten dobbelen om uiteindelijk een cadeautje te bemachtigen. Na afloop van het dobbelen, dus midden in de nacht, lopen we naar Wittem toe. Hier worden wij ’s ochtends opgehaald en op het gebouw worden wij nog verwend met spek en ei alvorens wij gaan slapen.. Wij nemen ook jaarlijks deel aan de Joti, een wereldwijde activiteit. Hierbij strijden we tegen andere teams in onze regio. Wij krijgen via internet puzzel opdrachten, hier kunnen wij een bestemming uithalen (coördinaten of een plaatsnaam). Op deze locatie kunnen wij het antwoord op een vraag vinden.
Ook houden wij 2x per jaar een feest voor andere scouts in de regio. Met carnaval hebben wij onze “carnavalsparty” en in de zomer onze “summerparty”. Beide feesten zijn zeer bekend in de regio, en trekken dan ook veel andere Pivo’s en Explorers.

Ieder jaar hebben wij ook een aantal weekenden:

–          RoShPi (samen met explorers-jongens en explorers-meisjes en hun staf)

–          Intro-Outro (Dit is het eerste weekend voor de nieuwkomers in onze groep en het laatste weekend voor de Pivo’s die de groep moeten verlaten.)

–          Hemelvaartweekend

–          Pinksterweekend (een weekend met alle speltakken van onze scouting)

Zomerkamp

Als afsluiting van het scoutingseizoen gaan ook wij, net zoals de andere groepen, op zomerkamp. Meestal met tenten naar een bestemming in de Benelux, maar soms ook verder weg. Afgelopen 2 jaar (2012 en 2013) hadden wij ons zomerkamp gewoon in ons eigen vertrouwde Nederland. In 2012 zijn wij in Zuid-Holland geweest en in 2013 in Utrecht.  Waarom zou je verder van huis gaan, als het hier ook 32 graden is?
Een keer in de zoveel jaar, gaan wij verder weg op kamp. De laatste verre bestemming was Hongarije.