Scouts

Iedereen van harte welkom,
Wij zijn de Scouts-jongens/Verkenners van Scouting de Landgraaf. Wij zijn een groep van 26 enthousiaste jongens van 12-15 jaar, en worden door een stafteam van 8 mannen begeleid. Elke zaterdagmiddag hebben wij opkomst van 2,5 uur, waarin we vele verschillende dingen doen. Een greep uit een aantal opkomsten: bosspellen, voetbal, ladderspelen, honkbal, zeskampen, themaspelen, primitief koken, enz, enz. Een belangrijk iets zijn de scoutingtechnieken, de staf zorgt er altijd voor dat wij genoeg technieken beschikken, om zo op kamp te kunnen gaan en zelfstandig dingen kunnen ondernemen. De belangrijkste technieken zijn: Pionieren, Oriënteren (kaart+kompas), Houtvester, EHBO en Koken. Naast deze technieken oefenen we ook regelmatig het opzetten van verschillende tenten.
Wij hebben in ons gebouw, samen met de padvindsters, een eigen zaal. In deze zaal bevinden zich hokken. Elke patrouille heeft zijn eigen hok.

Patrouilles

De hele groep is opgedeeld in 3 kleinere groepjes. De patrouilles hebben allemaal hun eigen naam. De huidige patrouilles zijn:  Beren, Tijgers en Panters. In het begin van elk jaar worden de patrouilles ingedeeld. Elke patrouille heeft een “leider”, de PL (patrouille leider) en een hulpleider, de APL (assistent PL). Dit zijn meestal de oudste van de hele groep. Daarnaast heeft elke patrouille nog een patrouille begeleider, iemand van de staf. Op kamp en op weekenden slaapt elke patrouille in hun eigen tent. Daarnaast heeft elke patrouille op kamp nog een eigen keukentent, die zij zelf in orde moeten houden. Een greep uit onze weekenden zijn: Installatie weekend, Vader en zoon weekend, Pinksterweekend (groepsweekend), voorjaarsweekend.

Opkomsten

De Scouts-jongens/Verkenners vinden het primitief koken een van de leukste opkomsten.
Elke zaterdag tussen 14:30 uur en 17:00 hebben de Scouts-jongens opkomst.

Kamp

Als afsluiter van het jaar hebben we elke zomer een Zomerkamp. Wij gaan dan met zijn alle een weekje bivakkeren ergens in Nederland, België, Luxemburg of Duitsland. Drie jaar geleden zijn we zelfs naar Zuid-Frankrijk geweest. Dit jaar zijn we naar Kautenbach (Luxemburg) geweest. Net zoals alle jaren zijn we ook dit jaar gaan hiken. Wij lopen dan per patrouille, inclusief onze patrouille begeleider, een aantal kilometers met bepakking, blijven dan op een camping of iets dergelijks overnachten, en lopen vervolgens weer met bepakking terug.